Sustainable Development Goals (SDGs)

De Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties helpen organisaties om invulling te geven aan duurzaamheid. De SDG’s zijn 17 doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De doelen zijn opgesteld door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties. Denk hierbij aan doelen op thema’s als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. 

De zeventien sustainable development goals (SDG’s) die de Verenigde Naties in 2015 hebben vastgesteld, hebben veel enthousiasme opgeroepen. Bedrijven en organisaties zijn bereid een bijdrage te leveren aan de oplossing van wereldwijde problemen als armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Zij willen (bijven) verduurzamen!

SDG's versus ISO normen

Binnen veel organisatie is men op diverse fronten al bezig met duurzaamheid, bijvoorbeeld middels ISO 14001, ISO 50001, de CO2 Prestatieladder of MVO Prestatieladder. Vanuit al deze normen kan de link worden gelegd naar de SDG’s. Deze koppeling brengt de systemen samen, het geeft aan waar de organisatie in het grotere geheel mee bezig is, waar de ontwikkeling zich bevindt en waar de organisatie al op een goede wijze mee bezig is. Zo kan je ook een gesprek op gang brengen, op de werkvloer, maar ook aan de directietafel. “Hoe willen wij als bedrijf zijnde overkomen, wat willen we laten zien en hoe brengen we al onze duurzaamheidsinitiatieven op een goede, begrijpelijke manier samen?”.

 

 

Meer informatie?

Neem direct contact op

Onze aanpak

Omdat iedere organisatie anders is, is het verstandig te focussen op de SDG’s waarop u het meeste impact kunt maken. Maar welke zijn dat? Hoe vertaalt u deze door naar uw strategie zodat u daadwerkelijk impact levert? Hoe meet u vooruitgang en hoe rapporteert u daarover naar de buitenwereld? Onze consultants bekijken samen met jou welke doelen de meeste aansluiting hebben op jullie organisatie en welke acties jullie kunnen nemen. In elk gewenst traject kunnen wij een koppeling maken met de SDG’s. Het is ook mogelijk om een aparte strategie SDG sessie in te plannen met één van onze consultants.

Wil je weten hoe we dat doen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Heeft u een vraag?

We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:00 - 17:00

0181 - 611 244