VCU Checklist

Zend jouw uitzendorganisatie personeel uit naar bedrijven die VCA gecertificeerd zijn? Dan is een VCU certificaat ontzettend belangrijk. Opdrachtgevers kunnen een VCU certificaat eisen wanneer zij personeel vanuit jouw uitzendorganisatie inlenen.

VCU voor uitzend- en detacheringsbureaus 

VCU staat voor Veiligheid Checklist Uitzend- en Detacheringsbureaus en is specifiek opgesteld voor uitzend- en detacheringsbureaus die personeel leveren aan bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met een verhoogd risico (werkzaamheden in fabrieken, installaties en werkplaatsen) en of die te werk worden gesteld in een risicovolle omgeving.

Wat biedt de VCU checklist?

De VCU Checklist biedt een leidraad aan de hand waarvan je maatregelen op het gebied van gezondheid en veiligheid kunt inrichten. Je dringt hiermee niet alleen risico’s terug maar verbetert dus ook indirect de continuïteit van jouw organisatie. Met een VCU certificaat maak je aan opdrachtgevers en toekomstige opdrachtgevers aantoonbaar dat jouw bedrijf voldoet aan de criteria in de VG-Checklist Uitzendorganisaties.   

 

VCU Certificering

Opdrachtgevers stellen steeds vaker het VCU-certificaat als voorwaarde om als uitzend- en detacheringsorganisatie aan hen te mogen leveren. 

De consultants van Octant kunnen helpen bij het opzetten en implementeren van een VCU managementsysteem. Het opzetten van een systeem bestaat uit een aantal logische stappen: 

  • het opstellen van een (online) veiligheidsmanagementsysteem conform de VCU-eisen;
  • het opstellen en toetsen van uw Functie Risico Analyse (FRA);
  • het opstellen en implementeren van VG registratieformulieren;
  • het trainen van uw intermediars/accountmanagers in VG-risico's en de VCU-eisen;
  • het uitvoeren van de verplichte VCU interne audits;
  • het voorbereiden, uitvoeren en rapporteren van de VG directiebeoordeling;
  • het begeleiden van de externe audits van uw certificerende instelling.

 

Advies nodig bij het opstellen van een VCU managementsysteem?

Met ons (online) VCU managementsysteem kunnen bedrijven op overzichtelijke wijze hun VCU certificering behalen en beheren. Wij vertellen graag meer over de mogelijkheden en voordelen van ons (online) veiligheidsmanagementsysteem. Klik hier om direct contact met ons op te nemen. 

 

Meer informatie?

Neem direct contact op

 

 

Heeft u een vraag?

We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:00 - 17:00

0181 - 611 244