Compliance management

Compliance speelt een steeds grotere rol bij bedrijven. Maar hoe zorg je er nu voor dat je voldoet aan de geldende wet- en regelgeving?

Het naleven van wet- en regelgeving staat steeds vaker hoog op de agenda. En misschien zelfs nóg belangrijker: het nastreven van een integere en duurzame organisatie.

Voldoen aan wet- en regelgeving

Compliance management gaat (veel) verder dan het voldoen aan wet- en regelgeving. Organisaties hebben te maken met allerlei eisen van stakeholders (bijvoorbeeld klanten en brancheorganisaties), certificaten en keurmerken waarvoor is gekozen en wat te denken aan eigen bedrijfsregels, gedragscodes in het kader van corporate governance en MVO.

Een organisatie kan alleen met overtuiging verklaren dat de naleving van al haar verplichtingen onder controle is wanneer daar ook aantoonbaar en systematisch aan wordt gewerkt. 

Het borgen van de naleving van wet- en regelgeving in uw managementsytseem is daarom de juiste oplossing.

Advies bij compliance

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het opzetten van de implementatie van compliance management in jullie managementsysteem of organisatie? Neem dan contact met ons op. 

Onze consultants ontzorgen jou door:

  • het uitvoeren van een compliance sessie waarbij de op jouw organisatie van toepassing zijnde wet- en regelgeving in kaart wordt gebracht;
  • Opstellen van een praktisch register wet- en regelgeving met heldere dashboards;
  • begeleiden en implementeren van de te nemen beheersmaatregelen om te voldoen aan wet- en regelgeving.

 

Meer informatie?

Neem direct contact op

Heeft u een vraag?

We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:00 - 17:00

0181 - 611 244