Ecovadis

Ecovadis is een wereldwijd erkend keurmerk en staat symbool voor duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid in het bedrijfsleven. Dit keurmerk heeft als primaire doelstelling bedrijven te beoordelen en te certificeren op basis van hun duurzaamheidsprestaties. Hierdoor kunnen bedrijven en leveranciers gemakkelijker met partijen samenwerken die voldoen aan de eisen van MVO.

Welke eisen stelt keurmerk 'Ecovadis'?

De beoordelingscriteria van Ecovadis omvatten een breed scala aan aspecten, waaronder milieu-impact, arbeidsomstandigheden, ethisch zakendoen en duurzame inkoop praktijken.

Het keurmerk gebruikt gestandaardiseerde beoordelingsmethoden, gebaseerd op internationale duurzaamheidsnormen en richtlijnen. Hierdoor ontstaat een objectief en transparant evaluatiesysteem dat bedrijven in staat stelt hun duurzaamheidsprestaties te meten en te vergelijken met industrie- en sectorgenoten.

Hoe kom je in aanmerking voor het keurmerk?

Om in aanmerking te komen voor een EcoVadis medaille moet een organisatie minimaal de score 30 halen in ieder van onderstaande thema’s:

  • Milieu;
  • Ethiek;
  • Arbeids- en mensenrechten;
  • Duurzame inkoop.

 

 

 

 

Meer informatie?

Neem direct contact op

Wat zijn de voordelen van het keurmerk?

Voor bedrijven die het Ecovadis-keurmerk behalen, fungeert dit als een waardevol signaal naar stakeholders, klanten en partners. Het toont aan dat een organisatie zich serieus inzet voor duurzaamheid en ethisch verantwoord ondernemen. Het keurmerk biedt niet alleen erkenning voor de inspanningen van een bedrijf op het gebied van duurzaamheid, maar stimuleert ook voortdurende verbetering door middel van feedback en rapportage. Daarnaast kan de behaalde score eenvoudig worden gedeeld om MVO-prestaties aantoonbaar te maken. Win-win!

Voor wie is Ecovadis bedoeld?

Ecovadis excelleert in het beoordelen van duurzaamheid, met een specifieke focus op de wereldwijde zakelijke arena. In het bijzonder richt het zich op bedrijven die betrokken zijn bij transacties met andere ondernemingen en daardoor deel uitmaken van een internationale keten. Een certificering of label van Ecovadis is bij uitstek waardevol voor organisaties die zich bezighouden met internationale en business-to-business (B2B) handel.

Welke bedrijven worden uitgesloten van dit keurmerk?

Bedrijven die actief zijn in specifieke sectoren, zoals de tabaksindustrie, productie van wapens en munitie, winning van steenkool of bruinkool, of die aanzienlijke inkomsten genereren uit steenkoolbronnen en/of een substantieel deel van hun energie opwekken uit steenkool, worden expliciet uitgesloten.

 

Toenemende groei voor vraag MVO

Met de groeiende aandacht voor duurzaamheid in zowel consumenten- als zakelijke markten, wordt het Ecovadis-keurmerk een belangrijk instrument voor bedrijven die streven naar een positieve impact op de samenleving en het milieu. Het geeft consumenten en partners het vertrouwen dat zij samenwerken met organisaties die zich inzetten voor een duurzamere en verantwoordelijke toekomst.

Vragen over het keurmerk Ecovadis?

Heb jij als bedrijf of organisatie advies nodig omtrent het keurmerk Ecovadis? Of heb jij als SHEQ-, QHSE- of algemeen directeur hulp nodig bij het behalen van bepaalde milieudoelstellingen? Neem gerust eens contact met ons op. Wij helpen bedrijven onder andere met:

 

 

Keurmerk Ecovadis Nederland

Ecovadis keurmerk Nederland

Heeft u een vraag?

We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:00 - 17:00

0181 - 611 244