Risicoanalyse Informatiebeveiliging

Het belang van informatiebeveiliging (IB) wordt steeds groter.

Steeds vaker worden bedrijven en organisaties met (ict-)dreigingen geconfronteerd. Een datalek, een cyberaanval, phishing e-mails, schadelijke software op uw computers (malware), etc. Wij zijn van mening dat informatiebeveiliging een belangrijk onderdeel is van uw kwaliteitszorg! Als u uw bedrijfsinformatie niet adequaat heeft beveiligd kan de kwaliteit van uw dienstverlening of producten hierdoor in het geding komen. Bedrijven moeten er voor zorgen dat de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van bedrijfsgegevens aantoonbaar wordt geborgd. Het is daarom essentieel dat u een compleet beeld heeft van alle IB dreigingen die relevant zijn voor uw bedrijfs-processen en welke IB risico’s hiermee gepaard gaan.  

Voer een Risicoanalyse Informatiebeveiliging uit!
Onze consultants helpen u graag met het uitvoeren van een risicoanalyse Informatiebeveiliging. Deze risicoanalyse bestaat uit drie stappen:

  • Inzicht krijgen in alle interne en externe informatiebeveiligingsrisico´s van uw organisatie;
  • Analyseren welke impact deze informatiebeveiligingsrisico’s kunnen hebben op uw netwerk, processen, bedrijfsmissie en reputatie;
  • Het vaststellen van de te nemen (technische en organisatorische) beveiligings-maatregelen om uw informatiebeveiligingsrisico’s (blijvend) te beheersen.

Aanpak
Met een (door u samengesteld) team van medewerkers van diverse afdelingen van uw bedrijf voeren wij de risicoanalyse (op basis van ISO 27001:2013) praktisch en in twee korte sessies uit. Na deze twee interactieve sessies beschikt u over een complete Risicoanalyse Informatiebeveiliging en weet u exact aan welke beveiligingsmaatregelen u dient te nemen om uw bedrijfsinformatie- en systemen voldoende te beschermen.

Meer informatie?

Neem direct contact op

Heeft u een vraag?

We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:00 - 17:00

0181 - 611 244