Eerste hulp aan kinderen

Elk jaar worden gemiddeld 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulpafdeling behandeld na een ongeval thuis. De meeste kinderen zijn tussen de nul en vier jaar oud. De helft van de letsels wordt veroorzaakt door een val en daarbij ontstaan meestal letsels aan het hoofd, hals of nek. Ook op school en in het verkeer kunnen kinderen gewond raken. Want juist met (kleine) kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje.

Redenen genoeg dus om aandacht te besteden aan EHBO die specifiek op kinderen gericht is. Wil je als ouder, verzorger, gastouder of docent EHBO vaardigheden leren? Dan is deze cursus zeer geschikt voor jou!

Inhoud cursus Eerste hulp aan kinderen (EHAK)

De cursus Eerste Hulp aan kinderen (EHAK) wordt verzorgd in één dag waarbij het verlenen van eerste hulp aan kinderen centraal staat. De theorie bestaat o.a. uit kinderreanimatie, verslikking, botbreuken, ontwrichting, brandwonden, vergiftigingen, insectenbeten, bloedneus, diverse verwondingen, etc. De theorie wordt afgesloten met een theorie-examen.

Praktijk 

Gedurende de praktijkoefeningen wordt onder toezicht van de instructeur de cursist beoordeeld op de praktijkhandelingen die hij/zij verricht. Denk hierbij o.a. aan reanimatie (incl. gebruik AED), verbanden aanleggen en wat er moet gebeuren als een slachtoffer bewusteloos raakt.

Examen 

Bij een voldoende beoordeling van de praktijkhandelingen en het theorie-examen ontvangt de cursist een erkend certificaat Eerste hulp aan kinderen van het Oranje Kruis. Dit certificaat is door de Rijksoverheid goedgekeurd en valt ook binnen de Regeling Wet kinderopvang.

Na deze cursus is de cursist in staat om te zorgen voor veiligheid, de toestand van het kind te beoordelen, hulpdiensten te alarmeren, letsels vaststellen en Eerste Hulp te verlenen aan een kind.

Meer informatie?

Neem direct contact op

Herhalingscursus Eerste hulp aan kinderen

Ben je inmiddels in bezit van een certificaat "Eerste hulp aan kinderen"? Dan is het noodzakelijk om ieder jaar de herhalingscursus te volgen om je kennis op peil te houden. De Eerste hulp aan kinderen herhaling (EHAK) zal worden verzorgd volgens de richtlijnen en eindtermen van het Oranje Kruis.

Kosten Kinder EHBO

Wij organiseren deze cursus Eerste Hulp aan kinderen enkel op aanvraag op jouw eigen locatie of op onze locatie in Spijkenisse. Deze cursus kan eventueel gecombineerd worden met een BHV herhalingscursus.

Benieuwd naar de kosten voor de cursus Eerste hulp aan kinderen? Klik hier om contact met ons op te nemen. Wij stellen graag vrijblijvend een passend voorstel op. 

Heeft u een vraag?

We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:00 - 17:00

0181 - 611 244