KAM-systeem

KAM staat voor kwaliteit, ARBO en milieu. In het Engels spreken we over Health, Safety en Environment (QHSE). Octant QHSE consultants is gespecialiseerd in het management vn Quality, Health, Safety en environment risico's. Dit doen we door het uitvoeren van risicoanalyses, interne audits, het opstellen én implementeren van QHSE-managementsystemen die gecertificeerd kunnen worden voor de bekende ISO normen als ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 en ISO 27001.

 

Waarom een KAM-systeem?

Het Quality, Health en Safety managementsysteem wordt gebruikt om certificatie conform de ISO- normen mogelijk te maken. Improve draagt zorg voor dat alle eisen, normen en regelgeving op het gebied van ARBO, Kwaliteit en milieu worden toegepast en nageleefd. Dit zorgt ervoor dat alle belanghebbenden altijd alert blijven op mogelijke veranderingen in de wet- en regelgeving om zo nooit een boete, bedrijfsongeval of andere zaken te riskeren.

 

devices
management

Het KAM-systeem bestaat uit drie onderdelen:

1. Kwaliteit
Met kwaliteitsmanagement werk je constant en doelgericht aan kwaliteitsverbetering van je dienstverlening, producten en bedrijfsprocessen. Kwaliteitsmanagement is essentieel voor het realiseren van een beter imago, een effectievere dienstverlening of hogere kwaliteit van de diensten of producten. Kwaliteitsmanagement strekt zich uit binnen alle onderdelen van een organisatie. Daarbij staat de klant altijd centraal.Steeds meer opdrachtgevers stellen als eis dat een organisatie aantoonbaar bezig is met kwaliteitsmanagement. Om aan deze eis te voldoen is een online managementsysteem als Improve een onmisbaar hulpmiddel.

2. ARBO
De Arbeidsomstandighedenwet (ARB) is een Nederlandse wet die regels bevat voor werkgevers en werknemers om de gezondheid, de veiligheid en het welzijn van werknemers en zelfstandig ondernemers te bevorderen. Het doel is om ongevllen en ziekten, veroorzaakt door het werk, te voorkomen. Het online managementsysteem Improve is ingericht om het uitvoeren van een strak en professioneel Arbobeleid waar aandacht wordt besteed aan veiligheid, gezondheid en het welzijn van uw medewerkers en bezoekers. Improve voldoet volledig aan de eisen van ondere VCA, VCU en ISO 45001.

3. Milieu
Milieuzorg wordt steeds belangrijker. Een effectief milieubeleid en het behalen van milieuprestaties zorgt voor efficiëntie en kostenreductie. Het online managementsysteem Improve draagt zorg voor het beheren en naleven van allemilieu aspecten conform ISO 14001 norm en geldende wet- en regelgeving. Medewerkers dragen binnen dit managementsysteem bij aan het verbeteren van de milieuprestaties van de organisatie door milieurisico’s aan te kaarten, te -beheersen en te evalueren. Zo worden binnen jouw organisatie milieuprestaties continue geoptimaliseerd. 

 

 

Een KAM-systeem opzetten voor jouw organisatie?

Jouw organisatie online managen op het gebied van Kwaliteit, ARBO en Milieu? Met Improve van Octant bent u aan het juiste adres voor het opzetten, implementeren en verbeteren van KAM bedrijfsprocessen. Interesse of een vraag over KAM-systeem Improve? Neem dan gerust contact met ons op!

 

table