Consultancy & training in

Quality

Health

Safety

Security

Environment

Quality

Health

Safety

Security

Environment

Het QHSE adviesbureau van Nederland

Bij Octant QHSSE Consultants weten we alles over Quality, Health, Safety, Security én Environment risico’s en hoe deze het beste te beheersen. Wilt u een QHSE adviseur inhuren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze passie is het verbeteren van bedrijfsprocessen, het opzetten van integrale managementsystemen én het motiveren van mensen om hiermee echt aan de slag te gaan. Met meer dan 15 jaar ervaring zijn wij hét QHSE adviesbureau van Nederland.

Onze consultants begeleiden je graag naar een ISO-, VCA, AEO of ISPS-certificaat, voeren interne audits uit, stellen een RI&E voor je op en/of zorgen door interactieve en praktische trainingen voor meer QHSSE bewustzijn op jouw werkvloer.

Wij zijn het adviesbureau voor professioneel, innovatief maar vooral no nonsense QHSSE advies!

Wil jij aan de slag gaan binnen het QHSE werkveld als coördinator, manager, adviseur of medewerker? Bekijk dan eens onze QHSE vacatures. 

Over ons
overons

Improve - het online Managementsysteem

Automatiseer snel en voordelig het proces rondom je certificeringen met Improve.

Met ons online managementsysteem Improve heeft je organisatie direct inzicht in alle denkbare procedures, werkinstructies, QHSE registers en rapportages. Met een computer of mobile device kan je alle QHSE registraties invoeren en de te nemen verbetermaatregelen direct in jouw organisatie uitzetten. Strakke dashboards met grafieken geven 24/7 een helder overzicht in de QHSE prestaties. Met Improve ben je "Always In Control".

Lees meer

Klanten over Octant

"Octant heeft een dynamische RI&E geleverd met praktische en realistische verbeterpunten waarmee wij onze veiligheidsprestaties én de arbeidsomstandigheden naar een hoger niveau kunnen brengen. "

Oceanco - Don Rolfes, Manager HSSE

Wij werken al jaren goed samen met Octant. Hele vriendelijke mensen en ze hebben het beste met hun klanten voor.

Bestman Infra - Charlene Eringaard, KAM coördinator

Deskundig advies en pragmatische aanpak. Octant heeft ons zeer geholpen bij ons kwaliteitsbeleid.

Coöperatie NPRC U.A. Rotterdam - Julia Striegl, Quality Manager

Betrouwbaar en vakkundig personeel. Klantgericht en Klantvriendelijk.
Fijne partner om mee samen te werken.

Wuppermann Staal Nederland BV - Robin de Jong, Hoofd BHV

Vanuit Octant worden wij altijd voorzien van goed advies m.b.t. ons VCU Managementsysteem. 
Zij denken actief met ons mee en doen waar nodig praktische en haalbare verbetervoorstellen.

PortPeople - Koen Somers, VGM Functionaris

Sinds 2014 maken wij gebruik van de diensten van Octant op het gebied van ISO:9001, VCU en VCA. Octant is een fijne en pragmatisch partner met deskundig advies en altijd zeer oplossingsgericht.

YER - Michael Dekker, QHSE Manager

Bedankt voor het goede advies en natuurlijk het super mooie online Safety Managementsysteem! We zijn er enorm blij mee! #veiligwerkenstaatvoorop

Van Laar TSO - Nathaly van Laar, Project Manager veiligheid

Octant is een professioneel en toegewijd bedrijf. De adviseurs zijn kundig en uiterst behulpzaam. De samenwerking verloopt prettig en leidt tot het beoogde resultaat. Het opgeleverde QMS is een onmisbare tool voor onze AEO-status.

Roberto Dikmans - BG Freight Line, Supervisor export

Onlangs heeft Octant bij onze schoonmaakorganisatie het nieuwe online Managementsysteem Improve geïmplementeerd. In dit systeem zijn ISO 9001 en VCA* verwerkt. Mijn collega's hebben de introductietraining als prettig ervaren en kunnen hierdoor snel en efficiënt met het systeem uit de voeten. Het scheelt ons inmiddels aardig wat papierwerk. Bijna alles gebeurt online. Een aanrader dus!

SVP Diensten - André Ponsen, Directeur

Wij maken inmiddels al jaren gebruik van de bij Octant aanwezige deskundigheid op het gebied van QHSSE. Telkens weer worden we zeer vlot en professioneel geholpen. Ook staat Octant niet stil, een digitaal management systeem is al jaren de standaard. De volgende stap voor ons is een online management systeem uit de koker van Octant.

Cubord Signmakers, Lars Nijkerk, Directeur

Mijn complimenten waarop de BHV cursus georganiseerd was! Mooie ruimte, lekker eten en drinken, goede inhoud en blij met de wijze waarop ik met mijn onlangs traumatische ervaring ben gehoord,  opgevangen en begeleid de hele dag door onze instructeur!

Ik zag erg tegen deze training op, zelfs getwijfeld of ik t nog wel zou gaan doen, maar nu blij dat ik toch heb doorgezet!

Sandra Scheffer - Nijman Zeetank International Transport
management

In 7 stappen naar een ISO-certificering

Opdrachtgevers verwachten bepaalde kwaliteitstandaarden en certificeringen van partijen waar ze mee samenwerken. Hoe realiseer je nu de juiste certificeringen voor jouw organisatie? Onze QHSE professionals zetten de 7 stappen naar een ISO-certificering op een rij, van start tot aan certificatie. 

In 7 stappen naar een ISO certificering