Veiligheidsmanagementsysteem

Veilige en gezonde werkomstandigheden zijn essentieel voor het goed functioneren van een bedrijf. Als werkgever bent u verplicht om de veiligheid en de gezondheid binnen uw onderneming voor zowel uw medewerkers als bezoekers te garanderen. Om die missie in goede banen te leiden, en om uw voortgang in kaart te brengen, is het verstandig om een veiligheidsmanagementsysteem (VMS) op te zetten.

 

Waarom een VMS?

Een VMS zorgt voor structuur en helpt met de vertaling van veiligheidsprocedures en instructies naar de praktijk. Dit draagt bij aan het verkleinen of zelf voorkomen van de kans op bedrijfsongevallen. Daarnaast zorgt het ervoor dat veiligheid en gezondheid binnen je organisatie een onderwerp is dat continu aandacht krijgt. ISO 45001 is een norm die vaak wordt gebruikt bij het implementeren van een veiligheidsmanagementsysteem. 

 

devices
management

De voordelen van VMS, Improve:

De voordelen van een veiligheidsmanagementsysteem Improve zijn onder andere:

  1. Je werkt continue aan het verbeteren van de veiligheid gezondheid en welzijn (VG&W) binnen je organisatie.
  2. Je voldoet aan geldende wet- en regelgeving op het gebied van VG&M
  3. Garantie en waarborgen van veiligheid staan hoog in het vaandel bij het bedrijf zodat dit aantrekkelijk is voor eventuele afnemers/gebruikers
  4. Improve verhoogt het veiligheidsbewustzijn binnen een organisatie
  5. Je hebt altijd inzicht in de mate van beheersing van je VG&M risico's en kan indien nodig, direct bijsturen
  6. Je voorkomt (bijna) ongevallen en beperkt het ziekteverzuim

 

Een ISO 45001 veiligheidsmanagementsysteem

Improve is een interactieve Cloud oplossing voor ISO 45001 en VCA veiligheidsmanagementsystemen. In de op maat gemaakte formulieren kan je met je PC, tablet of smartphone heel eenvoudig alle denkbare VG&W meldingen registreren, zoals werkplekinspecties, TRA's en (bijna)ongevallen. Met Improve kan je verbetermaatregelen direct communiceren om zo toekomstige incidenten te voorkomen.

 

Advies nodig?

Heeft u een vraagu een vraag over Improve of het opzetten van een online veiligheidsmanagementsysteem conform een ISO, VCA-norm of de Safety Culture Ladder (SCL)? Neem dan gerust contact met ons op dan adviseren wij u graag.

table