MVO Prestatieladder

De MVO Prestatieladder maakt het mogelijk om 31 MVO-thema's door middel van een Managementsysteem en in samenspraak met de stakeholders, voortdurend te ontwikkelen. Zo is het mogelijk om met de juiste balans tussen People, Planet en Profit, duurzaam te ondernemen.

De MVO Prestatieladder is een Managementsysteem en certificatienorm voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het certificaat maakt uw duurzame ontwikkeling concreet en objectief aantoonbaar.

De MVO Prestatieladder wordt sinds 2010 in Nederland toegepast en is sinds 2015 ook internationaal erkend. MVO en duurzaamheid wordt door grote opdrachtgevers en de overheid gewaardeerd in aanbestedingen. Zo sluit de MVO Prestatieladder prima aan bij de CO2 Prestatieladder, waarbij beide normen elkaar ondersteunen.

MVO Managementsysteem

De opbouw van de norm is identiek aan de structuur van ISO 9001 en ISO 14001. Het is opgezet volgens de zogenaamde High Level Structuur, en hierdoor als Managementsysteem in te richten en te integreren met reeds bestaande Managementsystemen.

De MVO Prestatieladder is gebaseerd op communicatie met stakeholders op basis van 31 herkenbare MVO-thema's in het Managementsysteem. De MVO Prestatieladder bestaat uit 5 niveaus waarbij niveau 5 het hoogst haalbare niveau op de ladder is. Als je wilt starten met de MVO Prestatieladder is het niet mogelijk om hoger in te stappen dan op niveau 3. Dit raden we dan ook aan en hierbij hebben we al vele organisaties succesvol begeleid en geadviseerd.

 

 

Meer informatie?

Neem direct contact op

Voordelen van de MVO Prestatieladder

De MVO Prestatieladder kent diverse voordelen:

  1. De MVO Prestatieladder geeft perfect invulling aan je MVO-prestaties;
  2. De MVO Prestatieladder sluit perfect aan bij bestaande managementsystemen zoals ISO 9001, ISO 14001 en ISO 45001;
  3. Onafhankelijke controle door externe instanties;
  4. De MVO Prestatieladder is een certificaat dat scoort bij opdrachtgevers.

Met succes het MVO Prestatieladder certificaat behalen

De consultants van Octant QHSSE Consultants kunnen jouw organisatie helpen met het aantoonbaar duurzaam ondernemen. Op een pragmatische manier helpen we jouw organisatie groeien en verbeteren waardoor het gewenste niveau op de MVO-Prestatieladder wordt behaald.

Wij helpen jou met het opzetten en implementeren van:

  • Uitvoeren van een MVO-nulmeting
  • een Format voor de 31 indicatoren van de MVO Prestatieladder
  • MVO Stakeholdermanagement
  • Integreren van de MVO-eisen in bestaande managementsystemen (ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001)
  • Uitvoeren van de Compliance check
  • Opstellen van de MVO beleidsverklaring.

 

Heeft u een vraag?

We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:00 - 17:00

0181 - 611 244