FieldWorK Zet Duurzaamheid op de Kaart met internationaal keurmerk Ecovadis

FieldWorK Zet Duurzaamheid op de Kaart met internationaal keurmerk Ecovadis

In een wereld waar duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid steeds belangrijker worden, zet FieldWorK - een organisatie in arbeidsbemiddeling voor technische professionals - stappen om hun duurzame ambities te concretiseren.

Duurzame ambities van FieldworK

Vorig jaar nam FieldWorK het besluit om hun duurzame ambities om te zetten in concrete acties door middel van een MVO nulmeting en een beoordeling door Ecovadis. Consultant Eveline Prop van Octant QHSSE Consultants werd ingeschakeld om hun expertise toe te passen in het traject. FieldWorK gebruikte de GRI (Global Reporting Index) als leidraad, met 37 thema's gericht op milieu, werkgeverschap, sociale normen en maatschappelijke betrokkenheid.

Het onderzoek begon met interviews en data-verzameling om inzicht te krijgen in het bestaande beleid, de strategie en de bedrijfscultuur. De inventarisatie toonde aan dat FieldWorK al op meerdere duurzaamheidsthema's actief bijdraagt, met een opvallende open, betrokken en klantgerichte cultuur. De uitdaging lag in het vertalen van deze positieve aspecten naar beleid, procedures, concrete doelen en effectieve communicatie.

Strategie en actieplan (SDGs) door Octant QHSSE Consultants

De bevindingen werden gepresenteerd aan FieldWorK, gevolgd door aanbevelingen voor een toekomstige duurzaamheidsstrategie en concrete acties. Hieruit ontstond een vijfjarig actieplan, vormgegeven aan de hand van de Sustainable Development Goals.

Ecovadis werd door Octant en FielworK gekozen als instrument om duurzaamheidsprestaties te meten. Dit platform evalueert bedrijven op diverse duurzaamheidscriteria, waaronder milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen. Bedrijven worden beoordeeld aan de hand van indicatoren, waarbij bewijslast zoals beleidsdocumenten, CO2-footprints, certificaten en procedures wordt ingediend.

Zilveren succes

In december 2023 ontving FieldWorK het fantastische nieuws dat ze een Zilveren score behaalden op Ecovadis. Dit compliment vormt niet alleen een erkenning voor hun inspanningen tot nu toe, maar ook een motivatie om hun duurzame doelen in de komende jaren te blijven nastreven. Als adviserende partij zijn wij erg blij met de uitkomst van het adviestraject.

Ecovadis als keurmerk

Ecovadis is wereldwijd erkend als keurmerk voor duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid (MVO), heeft als doel bedrijven te beoordelen en certificeren op basis van hun duurzaamheidsprestaties. De beoordelingscriteria omvatten milieu-impact, arbeidsomstandigheden, ethisch zakendoen en duurzame inkooppraktijken.

Internationale bedrijven die in aanmerking willen komen voor het EcoVadis-keurmerk moeten minimaal een score van 30 behalen in elk van de vier thema's:

  • Milieu;
  • Ethiek;
  • Arbeids- en mensenrechten
  • Duurzame inkoop.

Bewezen succes

Met de Zilveren score heeft FieldWorK niet alleen bewezen dat zij aan de eisen voldoen, maar laat de organisatie ook zien dat duurzaamheid een integraal onderdeel is van hun bedrijfscultuur en strategie. FieldWorK zet hiermee een inspirerend voorbeeld voor andere bedrijven die streven naar duurzaam succes. Ook aan de slag met doelen op het gebied van milieu? Neem gerust contact met ons op. 

 

 

 

 

Heeft u een vraag?

We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:00 - 17:00

0181 611 244