VCA opleidingen

Meerdere keren per jaar en op aanvraag organiseert Octant Veiligheids- & Risicomanagement geheel verzorgde VCA opleidingen, zowel de Basis VCA als de VOL VCA (voor Operationeel Leidinggevenden), inclusief digitaal VCA examen.

Duur en inhoud VCA opleidingen

Een VCA opleiding duurt 1 dag en wordt verzorgd door een ervaren instructeur. Er wordt gebruik gemaakt van NIBHV lesmateriaal. Aansluitend op de opleiding zal een digitaal examen afgenomen worden door een erkend examen instituut. De uitslag van het examen wordt direct na het examen bekendgemaakt.

Basis VCA
Met het B-VCA diploma kun je aantonen dat je de basiskennis bezit van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu). Je geeft daarmee aan dat je veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met het milieu en de gezondheid van jezelf en anderen.

VOL VCA
Ben je operationeel leidinggevend? Dan moet je beschikken over het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL VCA). Daarmee toon je aan dat je veilig werkt en rekening houdt met het milieu en de gezondheid van jezelf en de medewerkers waaraan leiding gegeven wordt.

Raadpleeg de cursuskalender voor actuele cursusdata.

Direct contact

Heeft u een vraag?

We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:00 - 17:00

0181 611 244