Eerste hulp aan kinderen

Elk jaar worden gemiddeld 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulpafdeling behandeld na een ongeval thuis. De meeste kinderen zijn tussen de nul en vier jaar oud. De helft van de letsels wordt veroorzaakt door een val en daarbij ontstaan meestal letsels aan het hoofd, hals of nek. Ook op school en in het verkeer kunnen kinderen gewond raken. Want juist met (kleine) kinderen zit een ongeluk in een klein hoekje.

Redenen genoeg dus om aandacht te besteden aan EHBO die specifiek op kinderen gericht is. Wil je als ouder/verzorger/docent EHBO vaardigheden leren? Dan is deze cursus zeer geschikt voor ouders met jonge kinderen en voor werknemers bij een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal.

Inhoud cursus

De cursus Eerste Hulp aan kinderen wordt verzorgd in één dag waarbij het verlenen van eerste hulp aan kinderen centraal staat. De theorie bestaat o.a. uit kinderreanimatie, verslikking, botbreuken, ontwrichting, brandwonden, vergiftigingen, insectenbeten, bloedneus, diverse verwondingen, etc. De theorie wordt afgesloten middels een theorie-examen.

Gedurende de praktijkoefeningen wordt onder toezicht van de instructeur de cursist beoordeeld op de praktijkhandelingen die hij/zij verricht. Denk hierbij o.a. aan reanimatie (incl. gebruik AED), verbanden aanleggen en wat er moet gebeuren als een slachtoffer bewusteloos raakt.

Bij een voldoende beoordeling van de praktijkhandelingen en het theorie-examen ontvangt de cursist een erkend certificaat Eerste hulp aan kinderen van het Oranje Kruis. Dit certificaat is door de Rijksoverheid goedgekeurd en valt ook binnen de Regeling Wet kinderopvang.

Na deze cursus is de cursist in staat om te zorgen voor veiligheid, de toestand van het kind te beoordelen, hulpdiensten te alarmeren, letsels vaststellen en Eerste Hulp te verlenen aan een kind.

Wij kunnen deze cursus op aanvraag op jouw eigen locatie of op onze locatie verzorgen. Deze cursus kan eventueel gecombineerd worden met een BHV herhalingscursus.

Direct contact

Heeft u een vraag?

We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:00 - 17:00

0181 611 244