ISO 45001 certificeren

ISO 45001 certificeren

ISO 45001 is de vervanger van de OHSAS 18001 norm en is daarmee de internationale norm voor gezond en veilig werken.

Waarom certificeren ISO 45001?

Een ISO 45001 certificering helpt bij het voorkomen van ongevallen en het verbeteren van de Gezond en Veilig Werken processen (G&VW). Met een ISO 45001 gecertificeerd managementsysteem toont een organisatie aan dat aan alle eisen uit de norm wordt voldaan en dat veiligheid en veilig en gezond werken op één staan.

Voor wie is het ISO 45001 certificaat geschikt?

De ISO 45001 is geschikt voor bedrijven die wensen om gezondheids- en veiligheidsrisico’s te reduceren, voor werknemers, bezoekers, opdrachtgevers, onderaannemers en leveranciers. Het certificaat is dus niet alleen van toepassing op één type branche.

Waarom certificeren ISO 45001?

Simpel Het bedrijf focust zich door de certificatie op het beperken van gezondheids- en veiligheidsrisico’s. Dit heeft direct en indirect voordelen:

  • Het aantal bedrijfsongevallen wordt drastisch beperkt;
  • Verzuimcijfers reduceren, waardoor de continuïteit van uw organisatie gewaarborgd wordt;
  • Uw bedrijf voldoet aan de wettelijke eisen op het gebied van veiligheid en omgang arbeidsomstandigheden;
  • U toont aan dat u pleit voor optimale arbeidsomstandigheden, u bent goed voor uw medewerkers en uw medewerkers zijn goed voor u;
  • Een stukje branding en reputatie voor stakeholders.

Adviesbureau certificeren ISO 45001

Veilige en gezonde werkomstandigheden zijn essentieel voor het goed functioneren van een bedrijf. Als QHSE-professional is het uw taak om de veiligheid en de gezondheid binnen uw onderneming te garanderen. Indien u op zoek bent naar een adviesbureau dat u kunt begeleiden bij de certificering van ISO 45001 bent u bij Octant QHSSE Consultants aan het juiste adres. Wij begeleiden jaarlijks talloze bedrijven en weten alle ins en outs over deze norm. 

Werkwijze certificeren ISO 45001

Stap 1: Kennismaking ISO 45001

Kennismaken met ISO 45001, wat is het? En waarom zetten we de certificering in voor uw organisatie? We doen dit door middel van een intake. Tijdens deze intake maken wij kennis met uw organisatie.

Stap 2: Implementatie ISO 45001

We helpen u de ISO 45001 eisen in uw organisatie te implementeren. Vaak doen wij dit door het opzetten van een online veiligheidsmanagementsysteem. We stellen praktische procedures en werkinstructies op, zorgen voor strakke online registratieformulieren en trainen uw medewerkers over Safety Awareness op de werkvloer;

Stap 3: Interne audit ISO 45001

We voeren voor u de benodigde interne audit uit directiebeoordeling uit; 

Stap 4: ISO 45001 certificering ondersteuning

Klaar voor de certificering! We ondersteunen u bij het aanvragen van een certificatieaudit aanvragen bij een certificerende partij. 

 

Meer weten? Neem gerust contact op via het onderstaande contactformulier. 

 

 

Heeft u een vraag?

We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:00 - 17:00

0181 611 244