Dirk tien jaar in dienst als QHSE Consultant

Dit jaar is onze QHSE-consultant, Dirk Noordegraaf, 10 jaar in dienst bij Octant QHSSE Consultants! De afgelopen tien jaar heeft Dirk Noordegraaf heel wat opdrachten voor Octant uitgevoerd. Het veelzijdige werk geeft Dirk veel energie, maar dat is niet het enige wat hem drijft: ‘’Bij Octant werken wij in teamverband elke dag aan de groei van de organisatie. Wij zetten ons allemaal in om het bedrijf uit te laten groeien tot de nummer 1 partner op het gebied van QHSE- en Securityadvies in de transport en logistiek. Wij zijn hierin goed op weg’’ stelt Dirk. Meer weten over Dirk? Lees dan het onderstaande interview.

Hoe zag de beginfase bij Ocant QHSSE Consultants eruit?

‘’Dynamisch! Als startende QHSE-consultant kon ik direct aan de slag in mijn favoriete werkgebied, de Rotterdamse haven. Voordat ik aan de slag ging was ik met name actief op het gebied van securityadvies (ISPS en AEO). Bij Octant  kreeg ik de kans om mij verder te gaan ontwikkelen in een nieuwe tak van sport: gezond en veilig werken. Daarnaast ben ik ook met kwaliteitsmanagement aan de slag gegaan. Na een korte periode kwam ik er al snel achter dat de veelzijdigheid van QHSE-management erg interessant is. Alles heeft te maken met risico’s en kansen die continu verbetering nodig hebben volgens de Plan, Do, Check en Act-Cyclus’’.

Wat zijn jouw hoofdtaken als QHSE-consultant?

Ik heb veel taken en verantwoordelijkheden. Mijn hoofdtaken als consultant zijn:

  • Flexibele kennispartner QHSE voor onze klanten;
  • Projectleider QHSE-projecten;
  • Het opzetten én implementeren van managementsystemen, waaronder ons eigen online managementsysteem Improve;
  • Het uitvoeren van analyses op het gebied van risico's en wet- en regelgeving;
  • Het verzorgen van oefeningen en trainingen.

Mooiste momenten uit jouw carrière?

In de afgelopen 10 jaar heb ik heel veel mooie projecten mogen uitvoeren. Om er een aantal te noemen:

  • Optimaliseren van de volledige beveiliging van een containerterminal (herontwerp procedures en systemen);
  • Inrichten QHSE-managementsysteem voor een internationale logistiek dienstverlener (in NL, Spanje, Italië en Dubai);
  • Alle ISPS- en AEO-certificeringstrajecten bij een groot aantal producenten en logistiek dienstverleners.

Doelen voor in de toekomst?

‘’Ik krijg energie om als QHSE-manager mee te bouwen aan de groei en ontwikkeling van Octant QHSSE Consultants. De afgelopen tien jaar waren hele goede jaren voor onze organisatie. Wij zijn echt een hecht team en werken hard aan onze doelen. Ons doel? Octant QHSSE Consultants laten uitgroeien als de nummer 1 partner op het gebied van QHSE- en Securityadvies in de transport en logistiek’’.

Waarom aan de slag als QHSE adviseur bij Octant QHSSE Consultants?

‘’Bij Octant QHSSE Consultants benaderen wij alle QHSSE-risico’s vanuit het primaire bedrijfsproces van onze klanten. Wij willen deze processen kunnen doorzien en onze opdrachtgever concreet en goed advies geven wat écht past. Wij staan bij Octant QHSSE Consultants met onze 'poten in de klei', maar schuiven net zo makkelijk aan in de Boardroom en dat is precies onze kracht’’.

Heeft u een vraag?

We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:00 - 17:00

0181 611 244