Octant QHSSE Consultants feliciteert RST met het behalen van de ISO 45001 certificering

Octant QHSSE Consultants feliciteert RST met het behalen van de ISO 45001 certificering

Rotterdam Shortsea Terminals (RST) is Europa's grootste shortsea shipping hub. Met een team van 350 hoogopgeleide, ervaren medewerkers werken zij 24/7 om optimale oplossingen te bieden voor de complexe logistieke uitdagingen van vandaag. RST verzorgt containerafhandeling, opslag en een breed scala aan aanvullende diensten, zoals empty depot en cross-docking, met een sterke nadruk op efficiƫntie en duurzaamheid. Dat efficiƫnt werken lukt vrij aardig want het team van SHEQS-manager Jeroen Hooft behaalde binnen een tijdsbestek van 1,5 jaar de ISO 45001 certificering onder begeleiding van Octant consultant Dirk Noordegraaf. Vandaag zijn wij bij Jeroen Hooft op bezoek om het certificaat uit te reiken en terug te blikken op de afgelopen periode.

Rotterdamse mentaliteit

Door de Rotterdamse praktische aanpak liepen we voor op planning. ‘’Eigenlijk was het niet de bedoeling dat wij al in 2023 de ISO 45001 certificering zouden behalen. Dit stond pas in 2024 op de planning. Dat wij zo doelmatig te werk gaan typeert onze organisatie.  Wij zijn intrinsiek gemotiveerd: Niet lullen maar poetsen. Onder begeleiding van Dirk zijn wij in januari 2021 gestart met het opstellen van een Fit-Gap analyse en de RI&E. Hier kwamen nuttige verbeterpunten uit en hebben wij een plan van aanpak opgesteld om de ISO 45001 certificering te kunnen behalen. Iedere week, maand en kwartaal stelden wij doelstellingen op met bijbehorende deliverables. Op deze manier werd het voor onze afdeling direct inzichtelijk welke stappen wij verder moesten ondernemen. Door de vlekkeloze samenwerking met Octant QHSSE Consultants ging het proces veel sneller dan gedacht en zijn wij nu met vlag en wimpel gecertificeerd'' vertelt Jeroen lachend. 

Blik op de toekomst

Nu de ISO 45001 certificering behaald is, wil het team van Jeroen nog verder doorpakken: ‘’Onze organisatie is in 2020 overgenomen door Blue Ocean Capital. Na de overname heeft onze SHEQS-afdeling een drie-jarenplan opgesteld. Het behalen van de ISO 9001 en ISO 14001 certificering zijn hier ook onderdeel van. In samenwerking met Octant QHSSE Consultants willen wij dit verder realiseren’’ vertelt Jeroen.

ISO 45001

Een ISO 45001 certificering helpt bij het voorkomen van ongevallen en het verbeteren van de Gezond en Veilig Werken processen (G&VW). Met een ISO 45001 gecertificeerd managementsysteem toont een organisatie aan dat aan alle eisen uit de norm wordt voldaan en dat veiligheid en veilig en gezond werken geborgd zijn in de organisatie en goed is doorgevoerd op de werkvloer.

Een samenwerking om trots op te zijn

Dat RST voor Octant QHSSE Consultants kiest, is geen verrassing stelt Jeroen: ‘’Het team van Octant beschikt uiteraard over zeer brede QHSSE kennis maar kent ook de Rotterdamse haven. De consultants adviseren een groot aantal terminals en bedrijven in en om de Haven. Deze kennis en ervaring kunnen wij goed gebruiken. Daarnaast begrijpen zij de Rotterdamse havenmentaliteit én humor. Het is goed als onze QHSSE bedrijfsdoelen behaald worden, maar juist het menselijke aspect is hierin belangrijk. Als de samenwerking stroef verloopt, kom je niet waar je wilt zijn. Wij kunnen terugkijken op een succesvol traject.’’

Op zoek naar een ISO 45001 adviesbureau?

Hulp nodig bij het implementeren van ISO 45001 managementsysteem? Neem gerust contact met ons op!

 

Heeft u een vraag?

We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:00 - 17:00

0181 611 244