Max Woudenberg blikt terug op eerste half jaar bij Octant QHSSE Consultants

Max Woudenberg blikt terug op eerste half jaar bij Octant QHSSE Consultants

Het eerste half jaar voor Max, onze Security en QHSE consultant, zit er alweer op. Vandaag blikken wij met Max terug op het afgelopen jaar.

De overstap naar Octant QHSSE Consultants

Max werkte zes jaar lang als teamlead security bij Securitas Nederland. Ondanks deze uitdagende functie voelde Max diep van binnen dat het tijd was voor een nieuwe stap. Via LinkedIn stuitte Max op een vacature van Octant. Na een belletje en een gesprek was er een klik en maakte hij de overstap naar Octant. Hoe Max het afgelopen jaar heeft ervaren? Als een warm bad. Zo stelt Max dat: ‘’Mijn eerste half jaar bij Octant heeft mijn persoonlijke verwachtingen overtroffen. Het begon met een zeer warm onthaal. Vanaf het eerste moment was ik onderdeel van het team. Dit bleek wel uit het feit dat ik uitgenodigd werd voor het bedrijfsuitje (Concert at Sea). Op dat moment had ik nog geen minuut gewerkt. Dus dat was een leuke en informele manier om mijn nieuwe collega’s te leren kennen.’’

Security projecten en de Rotterdamse haven

Na een uitgebreid inwerktraject, begeleiding en interne trainingen was Max klaar om geheel zelfstandig het werkveld in te gaan:‘’Het afgelopen half jaar heb ik op het gebied van Security veel uiteenlopende projecten en certificeringsaanvragen (ISPS, AEO, TAPA) begeleid. Daarnaast heb ik op het gebied van Security Awareness diverse trainingen gegeven bij uiteenlopende klanten. De samenwerking met onze klanten rondom het uitvoeren van de ISPS-oefeningen in verschillende havengebieden is een kers op de taart. Midden in de nacht de Rotterdamse haven mogen aanschouwen vanaf het water was hierbij een hoogtepunt.’’Daarnaast kreeg ik het vertrouwen en de mogelijkheid om mezelf verder te ontwikkelen als QHSE consultant. Als QHSE consultant leer ik de haven(s) en logistieke sector kennen op het gebied van ‘Health & Safety’ en ‘Quality’. Inmiddels heb ik zelfstandig al diverse RI&E’s uitgevoerd en gerapporteerd en daarnaast samen met collega’s diverse interne audits (ISO 9001 en ISO 28000) uitgevoerd.’’

Kort samengevat

Samengevat, kijk ik Ik kijk terug op een zeer leerzaam eerste half jaar bij Octant en ik kijk uit naar de komende periode!

Ook aan de slag als QHSSE consultant / adviseur?

Wil je de uitdaging aangaan als QHSE-consultant? Bij Octant QHSSE Consultants staan onze mensen centraal, en daarom zorgen we goed voor hen. We zijn voortdurend op zoek naar enthousiaste professionals, waaronder QHSE-, SHEQ-managers, HSE-managers en KAM-managers, die willen doorgroeien tot consultant. Wat werken bij Octant QHSSE Consultants zo uniek maakt? en je zult betrokken zijn bij zeer gevarieerde taken  Door het uitvoeren van steeds weer andere werkzaamheden bij verschillende opdrachtgevers is elke dag weer anders.

Bekijk onze QHSE-vacatures.

Heeft u een vraag?

We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:00 - 17:00

0181 611 244