CO2 Footprint

Duurzaam ondernemen begint met het berekenen van de CO2-footprint van jouw organisatie, product of dienst.

Onze consultants zorgen ervoor dat de CO2-footprint van jouw organisatie voldoet aan erkende standaarden voor de berekening van broeikasgasemissies. Voor ieder type bedrijf hebben we een passende methode. Van een basic tot een uitgebreide variant voor organisaties met meerdere bedrijfsonderdelen of vestigingen.

Wil jij weten hoeveel CO2 jouw organisatie uitstoot en wat je kunt doen om bij te dragen aan een CO2 reductie? Een CO2-footprint geeft hier inzicht in. 

Wat is CO2 Footprint

Bij alle activiteiten, energieverbruik, mobiliteit, transport, opslag en vliegreizen, komen er CO2 en andere andere broeikasgassen vrij. Een Co2 Footprint, ook wel Co2 Voetprint genoemd, is een berekening van de totale uitstoot van broeikasgassen dat kan worden ingezet als startpunt voor de verduuszamingsstrategie van jouw bedrijf of organisatie. 

CO2 Footprint voor bedrijven

In een snel en kort adviestraject kan Octant realiseren dat jouw organisatie een verifieerbare CO2 Footprint ontvangt en kun je richting opdrachtgevers of andere belanghebbenden aantonen wat de CO2 uitstoot van de onderneming is. 

Octant biedt ondersteuning bij: 

  • Het bepalen van organisatorische grenzen;
  • verzamelen van verbruiksgegevens;
  • rapporteren van de verzamelde gegevens conform NEN/ISO 14064-1 en het GHG Protocol;
  • beoordeling en toetsing van de documenten door onafhankelijke certificerende instelling;
  • ontvangst van de verificatie.

Hierbij kun je rekenen op deskundig advies en de rijke ervaring van onze consultants. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder. 

Meer informatie?

Neem direct contact op

Heeft u een vraag?

We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:00 - 17:00

0181 611 244