Bedrijfsnoodplan

In elk bedrijf kan wat gebeuren. Brand, een ongeval, een bezoeker die onwel wordt, etc. Hoe handel je dan? Wie moeten er worden gewaarschuwd? Wie onderneemt welke acties? Om de negatieve gevolgen van een noodsituatie zoveel mogelijk te beperken, voor de eigen bedrijfsvoering, werknemers, bezoekers en/of omwonenden is het belangrijk dat jouw organisatie beschikt over een bedrijfsnoodplan. 

Een bedrijfsnoodplan is een draaiboek waarin systematisch staat aangegeven wat de organisatie moet doen als een calamiteit zich voordoet. Met een bedrijfsnoodplan is de veiligheid van de locatie en de omgeving verzekerd.

Op basis van uw risico's, de aard van uw werkzaamheden en werkomgeving stellen onze Safety Consultants een bedrijfsnoodplan voor jouw BHV-organisatie op. Uiteraard voldoet dit plan aan de NEN 8112 en bevat het een veiligheidsplan, ontruimingsplan en inzetplannen voor alle calamiteiten die bij jouw op de werkvloer kunnen gebeuren.

 

Ontruimingsoefening

Je kan pas goed optreden tijdens een calamiteit als je hebt geoefend! Samen met uw bedrijfshulpverleners stellen wij verschillende oefenscenario's op. Zowel eenvoudige als meer ingewikkelde oefeningen. Soms aangekondigd dan weer niet. Oefenen doen we met de inzet van rookmachines en Lotus-slachtoffers. Wij observeren, registreren en evalueren daarna de oefening met alle betrokkenen. 

Direct contact

 

Heeft u een vraag?

We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:00 - 17:00

0181 611 244