Safety Culture Ladder

De Safety Culture Ladder (Veiligheidsladder) is geschikt voor alle soorten organisaties. Zowel profit- als nonprofit, grote- maar ook kleinere organisaties. Het is een instrument waarmee organisaties concrete handvatten krijgen voor het opzetten, implementeren en toetsen van elementen waarmee ze veilig werken en veilig gedrag in de cultuur van hun organisatie kunnen borgen.

De Safety Culture Ladder bestaat uit vijf treden. De laddertreden geven de ontwikkelingsfase aan waarin een bedrijf zich op het gebied van veiligheidsbewustzijn bevindt. Per trede is gedefinieerd waar een organisatie aan moet voldoen (de eis), welke criteria hierbij horen (de norm), hoe die criteria gewaardeerd worden (de scores) en waar onafhankelijke auditoren op letten (de auditor richtlijn). Deze komen voort uit 6 invalshoeken of bedrijfsaspecten, elk met een eigen weegfactor. De plaats van een bedrijf op de Safety Culture Ladder wordt bepaald door de hoogste trede waarop het bedrijf nog aan de eisen voldoet.

In tegenstelling tot andere schema’s zal bij de Safety Culture Ladder de audit niet op basis van documenten beoordeeld worden, maar juist door het gesprek aan te gaan met betrokkenen. Door medewerkers van alle lagen binnen de organisatie te interviewen en projecten te bezoeken.

Meer weten over de Safety Culture Ladder of de wijze waarop onze consultants jouw organisatie kunnen verder helpen? Wij vertellen graag meer. 

 

Direct contact

Heeft u een vraag?

We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:00 - 17:00

0181 611 244