Piedro schoenen is iso 9001 gecertificeerd!

Piedro schoenen is iso 9001 gecertificeerd!

Al jaren ondersteunen wij Piedro International bij de implementatie en het onderhoud van hun ISO 9001 kwaliteitsmanagementsysteem (KMS). Dit zowel voor de vestiging in Moordrecht als de vestiging in de UK.

Visie Piedro

De orthopedische schoen van Piedro is een modieuze schoen voor mensen met voetproblemen en -klachten. Sinds 1957 produceert het merk Piedro orthopedische- en mode schoenen met een duidelijk visie: het ontwikkelen van op maat gemaakte schoenen die er niet alleen heel goed uitzien, maar ook nog eens de perfecte pasvorm hebben én voor iedereen betaalbaar zijn. Ontstaan Piedro Het merk Piedro klinkt buitenlands, maar niets is minder waar. Het merk is ontstaan in hartje Rotterdam. ‘’Pied’’ betekent voet in het frans en Ro zijn de twee eerste letters van Rotterdam. Al direct na de lancering van het bedrijf bewees het merk haar bestaansrecht. Inmiddels is Piedro uitgegroeid tot een internationale speler die schoenen aan stakeholders van over de hele wereld levert.


Bijzondere pasvorm
Modieuze schoenen met een perfecte pasvorm. Om dat doel te bereiken heb je een helder plan nodig. Piedro is het eerste merk dat naast de lengtemaat, ook de wijdtemaat per ontwerp op vijf standen kan aanpassen. Daarnaast is ook het voetbed volledig uitneembaar, ideaal voor mensen met hevige voetklachten.

Waarom kwaliteitsmanagement voor Piedro international belangrijk is
Om deze heldere visie in ieder uiterste van de bedrijfsvoering uit te voeren is kwaliteitsmanagement van levensbelang. In samenwerking met Piedro International hebben wij alle facetten van de processen omtrent kwaliteitsmanagement vastgelegd. Piedro maakt sinds deze certificering aantoonbaar dat de organisatie in staat is om producten en diensten continu te evalueren en te verbeteren. Zo voeren wij strenge ingangscontroles uit op onze inkomende grondstoffen en halffabricaten maar ook op ieder paar schoenen die uit onze fabriek komt.

Op een nieuwe voet verder
De orthopedische schoenen zijn klasse 1 medische hulpmiddelen en binnenkort starten we het traject om het design, de productie en de levering van orthopedische schoenen ook te laten certificeren voor de ISO 13485. Dit is de internationale kwaliteitsmanagementsysteem standaard waarmee een organisatie kan aantonen dat zij voldoen aan de MDR-regelgeving, veiligheid en kwaliteit van medische hulpmiddelen.

Ook aan de slag met ISO 9001?
Ook aan de slag met ISO 9001 zoals Piedro international? Onze consultants vertellen u graag meer over de opzet en implementatie van ons kwaliteitsmanagementsysteem. Klik hier om contact met ons op te nemen.

Heeft u een vraag?

We zijn elke werkdag bereikbaar tussen 08:00 - 17:00

0181 611 244